Ordinadors > Sobretaula > Servidors

Servidors

La nostra selecció de servidors està enfocada a Pimes i autònoms. Tant si vols créixer com si les necessitats de la teva empresa requereixen la compra d'un servidor, en el nostre catàleg trobaràs un ample ventall de possibilitats que on podràs triar el que satisfà les teves expectatives.

Plataforma de Pagament Segur d'Amazon.

Enviament i devolució Gratuïts amb dret a Devolució de 15 dies.

Ordinadors Servidors de qualitat al millor preu.


Què és un servidor?

En el àmbit informàtic, un servidor pot esser tant un ordinador com un programa de software. Tots dos estan estretament vinculats, ja que el propòsit d'un servidor és proporcionar un servei i per això l'ordinador necessita tenir instal·lada l'eina amb la qual el client interactuarà.

Per definició, quan parlem d'un servidor referit a hardware, es tracta d'un ordinador connectat a la xarxa al qual s'instal·la un sistema operatiu i una o més eines que proveeixin un servei.

Per contra, quan es refereix al servidor com a programari, parlem del programa o programes que ofereixen un servei a un altre programari anomenat clients instal·lats en els ordinadors dels usuaris que fan ús del servei a través de la xarxa , ja sigui local o a través d'Internet.

Qualsevol ordinador es pot utilitzar com a servidor sempre que s'instal·li el programa apropiat. Seran les característiques del servei que determinen la configuració del servidor.

Com funciona un servidor?

L'operació es basa en el model client-servidor. En altres paraules, el servidor es manté esperant fins que el client fa una petició o consulta.

Un bon exemple són els clients web (navegadors) que ens permeten accedir a una pàgina en qualsevol moment. Quan entrem a l'URL el client envia una petició al servidor i el servidor resol la petició; en aquest cas, accedeixi al web les dades dels quals es troben allotjades en el host.

Tipus de servidors

Cada tipus de servidor està dissenyat per a resoldre millor una o més tasques específiques utilitzant múltiples protocols de transmissió de dades existents. A continuació, veurem les aplicacions més comuns.

Servidors web

La seva finalitat és emmagatzemar pàgines web i enviar-les als clients quan facin una petició. Aquest tipus de servidor funciona sota el HTTP (Hypertext Transfer Protocol) o HTTPS (la versió xifrada i segura de la mateixa). La majoria dels fitxers que es transmeten són HTML, un tipus de document que consta de diferents elements com imatges, vídeos, fulls d'estil i scripts.

Servidors de correu

Envia, rep i emmagatzema correus electrònics. El protocol de transferència més estès és el protocol de transferència de correu simple (SMTP) pel servidor; No obstant això, al client cal configurar els protocols d'accés a Internet message (POP) per poder accedir al servei.

Servidors d'allotjament de fitxers

La seva funció és emmagatzemar dades de tot tipus i mantenir-lo disponible per a la seva visualització o descàrrega. Les principals característiques que ha de tenir un servidor amb aquesta funció és ser accessible a un gran nombre d'usuaris simultàniament en les diferents tasques que es poden dur a terme: càrrega, descàrrega i visualització. Els protocols més habituals són FTP, SFTP i FTPS (Protocol de transferència de fitxers).

Servidors de bases de dades

Emmagatzemen grans quantitats de dades de tot tipus estructurats i accessibles per les eines de la part client. Avui la simbiosi entre aquests tipus de servidors i els web és total. Les eines més populars per treballar amb els servidors de base de dades són Oracle i MySQL principalment, seguit de PostgreSQL i Microsoft SQL Server.

Servidors Proxy

La seva missió és ofuscar l'adreça IP del client. Els servidors proxy serveixen com a intermediaris entre el client i el servidor que actua com a client-servidor. A efectes pràctics és un servidor per a l'usuari, però el proxy fa la nostra petició a un altre servidor, actuant també com a client. En aquest procés la IP del client està oculta.

Servidors DNS

Són vitals per fer que la navegació sigui una tasca molt senzilla, ja que la seva funció és traduir la IP en la qual el servidor està localitzat per un nom/domini.

Servidors de jocs

Dissenyat per donar suport a un gran nombre d'usuaris simultanis i de manera ininterrompuda recrear mons persistents que han d'estar completament sincronitzats amb els clients de tot el món a la vegada.