Ordinadors > Sobretaula

Ordinadors de Sobretaula

Una selecció dels millors ordinadors de sobretaula que pots trobar al mercat. Amb els millors components: Targetes gràfiques, processadors, memòries RAM...

Plataforma de Pagament Segur d'Amazon.

Enviament i devolució Gratuïts amb dret a Devolució de 15 dies.

Ordinadors de Sobretaula de qualitat al millor preu.


Consideracions per comprar un Ordinador de Taula

Ordinador de Sobretaula | Taula

PC clàssic? tot en un? Miniordinador? Gaming? i3, i5, i7? AMD Ryzen? Disc Dur? RAM? Amb tantes opcions es fa complicat decicir quin comprar.

Comencem pel principi... els pros i els contres de cada tipus d'ordinador Sobretaula.

Tipus de d'ordinadors de Escriptori

Sobretaula Clàssic

Els ordinadors de sobretaula de torre CPU son més potents comparats amb altres ordinadors de preu similar i son més fàcils i barats de reparar, amb una millor Relació qualitat preu.

Tot En Un

Les computadores Tot en Un combinen el monitor i la torre CPU en un sol dispositiu (All in One), per el que tenen menys cables i un espai de treball més net. El models més populars, i de més qualitat son l'iMac d'Apple i els all in one de HP

Miniordinadors

Aquests tipus d'ordinadors de escriptori son aproximadament de la mida d'un router, el que els fa perfectes com a dispositius multimèdia al saló, per reproduir musica, pel·lícules o sèries. Els models més populars son el Mac Mini d'Apple i els Intel NUC

Quin Processador comprar per un ordinador de Taula?

Processador d'ordinador de sobretaula

El processador, també conegut com a unitats de processament central o CPU, es el "cervell" de la maquina. Són els xips que duen a terme les operacions bàsiques i els càlculs que condueixen el correcte funcionament dels ordinadors.

A diferència de LA RAM i altres components, és difícil actualitzar/canviar el processador, de manera que és important triar entre els millors processadors.

Una guia ràpida podria esser:

  • AMD Athlon | Intel Celeron: 2 o 4 nuclis. Per les tasques més bàsiques, enviar correus electrònics i navegar per internet...
  • Intel Core i3 | AMD Ryzen 3: normalment amb 4 nuclis. Per usuaris d'Ofimatica i feines d'oficina.
  • Intel Core i5 o AMD Ryzen 5: normalment 6 nuclis. Per usuaris més exigents i gaming per un preu moderat.
  • Intel Core i7, Intel Core i9 i AMD Ryzen 7: usualment 6 o 8 nuclis. Per les tasques més complicades que requereixin molta potencia de computació (gaming o edició gràfica pesada per exemple)

Fins a cert punt, la velocitat de funcionament diari d'un ordinador depèn de la velocitat de rellotge del processador, mesurat en gigahertzs (GHz).Quant més alt es aquesta velocitat millor. Avui en dia ronden els 2 GHz o més.

Però la velocitat no ho es tot: els nuclis també juguen un paper important. Els processadors més moderns són multi-Core: bàsicament, diversos processadors que treballen junts. Més Cores significa que el sobretaula pot manejar varies tascas a la vegada i no es penja amb les aplicacions més exigents.

Triar un Quad-Core (quatre nuclis), HEXA-Core (sis) o fins i tot Octa-Core (vuit) processador és una bona idea si planeges usar l'ordinador d'escriptori per jugar jocs o per editar imatges o vídeos.

Els dos fabricants de processadors principals són Intel i AMD. Intel tendeix a centrar-se en velocitats de rellotges més altes, mentre que els xips d'AMD normalment ofereixen més nuclis.

Si no saps si triar AMD o Intel no et preocupeu massa: per la majoria d'usuaris tots dos ofereixen nivells similars de rendiment, si bé AMD es en general un poquet més barat.

Quanta Memòria RAM necessit?

Memoria RAM

La RAM (memòria d'accés aleatori) és la "memòria puntual" del PC. Quan carregues un programa, obris un fitxer o fas gairebé qualsevol altra cosa, la tasca es carrega a la memòria RAM.

D'aquesta manera, quanta més RAM, mes tasques complexes podrà fer l'ordinador sobretaula alhora. Juntament amb el processador, la RAM ajuda al sistema operatiu del teu PC de taula a anar més ràpid de forma més eficaç.

La RAM es mesura en gigabytes (GB), per lo que molta gent la confon amb l'emmagatzematge, que també es medeix en GB. Si s'estàs preguntant quanta RAM necessites:

  • 2 GB és generalment considerat el mínim per a una tablet o un miniordinador, però per altres tipus d'ordinadors de sobretaula es bastant limitat.
  • 4 GB li dóna més marge per a l'ús diari com navegació de webs i aplicacions de l'Office.
  • 8 GB es suficient per a la majoria de les tasques i per jocs no massa exigents.
  • 16GB recomanat per als Jocs de gamma alta o per les tasques mes exigents com disseny gràfic, edició de fotografies o vídeos.
  • Més de 16GBs: per tasques molt específiques, per exemple per càlculs matemàtics de molt alt nivell. Si necessites aquest tipus d'ordinadors, estic segur que ja ho saps.

A diferència dels processadors, és bastant fàcil d'actualitzar la RAM (sempre que la teva placa base tingui ranures compatibles). Això significa que si no estàs segur de quina memòria necessites, pots provar d'iniciar amb una memòria RAM inferior i augmentar-la més tard.

Sistema Operatiu

Sistema Operatiu Windows o Mac

Un sistema operatiu (OS) és la forma principal d'interactuar amb el PC, proporcionant un entorn senzill d'instal·lar i executar programes o moure arxius.

Windows i Mac OS són els sistemes operatius més populars. Si compres un ordinador escriptori iMac, el normal es que utilitzi Mac OS, mentre que en la majoria dels altres PCs utilitzen Windows.

Altres sistemes operatius, com Linux, també estan disponibles, tot i que requereixen una mica més de treball i coneixements tècnics per configurar i utilitzar l'ordinador.

Mac OS és sovint elogiat per la seva simplicitat i naturalesa intuïtiva, per el que és una bona opció per a les persones que estan menys familiaritzats amb els PCs, encara que pot ser també una eina molt potent per usuaris experts. En qualsevol cas, és més restrictiu en termes dels programes i accessoris disponibles: está limitat principalment a aparells i programes aprovats o dissenyats per Apple.

Windows per una altre banda, és més obert i la majoria dels jocs i programes es desenvolupen per funcionar a Windows. Alguns troben Windows més difícil i menys accessible que Mac OS, però com Windows es el sistema operatiu més popular del món, hi ha molt de suport disponible.

Emmagatzematge

Disc dur SSD o HDD?

Tots els arxius, programes i jocs es guarden al disc dur del PC, per el que es podria definir com la memòria de l'ordinador "a llarg termini". Els Ordinadors d'escriptori solen tenir generalment un disc dur a partir de 200GB fins a 1TB, que és una bona mida per a l'usuari mitjà.

L'emmagatzematge es mesura en gigabytes (GB) i terabytes (TB), amb 1TB igual a 1.000 GB. Com a regla general, un gigabyte és al voltant de 200 cançons, 250 fotografies o una pel·lícula de definició estàndard senzilla-encara que això varia amb tipus d'arxiu diferents.

Hi ha dos tipus principals disc durs: les unitats de disc dur tradicionals (HDDs) i les unitats d'estat sòlid cada vegada més populars (SSDs).Els HDDs es més lent i tradueix en temps de càrrega més llargs en els jocs i en una arrencada més lenta, però tenen el benefici de ser més barats.

Els SSDs són extremadament ràpids, però normalment tenen un preu més alt. Avui en dia, amb la disponibilitat memòries USB, discs durs externs i serveis d'emmagatzematge en el núvol, tenir un munt d'emmagatzematge no és tan crucial com solia ser. No obstant això, sempre és convenient (i relativament barat) assegurar-se de tenir prou espai.

Pantalla

Pantalla de ordinador d'escriptori

En general el monitor es ven per separat a la torre principal, a menys que compris un Ordinador Tot en un (per exemple un iMac o un HP EliteOne). En aquest cas els components interns estan allotjats dins de la unitat de monitor.

Hi ha una àmplia gamma de marques, mides i característiques per triar quan comprar un monitor. Igual que un televisor, les principals coses a tenir en compte són la mida de la pantalla, la resolució i el pressupost què estàs disposat a gastar per aconseguir la millor imatge possible

La mida de la pantalla és l'amplada Diagonal de la pantalla, normalment mesurada en polzades, mentre que la resolució és el nombre de píxels horitzontalment i verticalment (per exemple, 1920 x 1080). Generalment, com més alt siguin aquests nombres, més nítida es la imatge.

Si vols una pantalla bàsica, els monitors de 24 polzades tendeixen a oferir una bona relació qualitat preu. La majoria són assequibles, ofereixen una resolució d'alta definició de 1920 x 1080, i son ideals per a la navegació diària i per veure vídeos.

En canvi, si l'ús principal del monitor es jugar o mirar series o pel·lícules, és millor escollir una pantalla de 27 polzades o més, amb una resolució de 4K si t`ho pots permetre. Per als jugadors seriosos, els monitors també han de tenir un temps de resposta de 5 MS o menys.

També pots valorar comprar un monitor tàctil, especialment ja que Windows 10 ara ofereix suport per pantalles tàctils.

Ratolí i teclat

Ratoli i teclat d'un ordinador de sobretaula

El ratolí i el teclat varen ser la principal forma de funcionar dels PCs durant dècades, oferint una manera simple i eficaç d'utilitzar el sistema operatiu, així com per escriure, navegar i jugar.

Si ets un jugador avançat probablement voldràs un ratolí per gamers, que ofereix una major precisió i una gamma més àmplia de característiques que els models estàndard. Aquests ratolins solen incloure botons programables i sensibilitat ajustable per a un millor rendiment en una varietat de jocs populars.

En canvi si passes bona part del dia teclejant podries considerar un teclat mecànic, amb tecles separades que duren més i son més sensibles que els teclats estàndards.

Els teclats i ratolins sense cables també poden ser de gran ajuda si vols operar el PC des de la distància. Utilitzen la tecnologia de radiofreqüència infraroja o Bluetooth per connectar-se als ordinadors de sobretaula sense necessitat de cables.