Ordinadors > Portàtils

Ordinadors Portàtils

Compra al millor preu l'Ordinador portàtil, Ultrabook o Chromebook que necessites per navegar, jugar, treballar o estudiar.

Plataforma de Pagament Segur d'Amazon.

Enviament i devolució Gratuïts amb dret a Devolució de 15 dies.

Ordinadors Portàtils de qualitat al millor preu.


Quin ordinador portàtil comprar?

Encara no ho tens clar? Bé comencem per el principi, la mida de la pantalla.

Mida de la Pantalla

Ordinadors Portatils

En primer lloc, hauries de triar quina mida de portàtil vols, i això estarà determinat per l'ús que li vulguis donar.

Portàtils Petits (10" a 13")

Aquests portàtils solen ser prou lleugers com per portar-los tot el dia amb tu sense cansar-te. Normalment els processadors de aquesta gama no son els més ràpids, però són més que capaços de manejar les tasques diàries amb facilitat (escriure un e-mail, navegar per internet, veure pel·lícules, escoltar música o escriure un article entre altres).

La vida de la bateria varia depenent de cada model, però hauries de ser capaç de usar-los com a mínim un dia laborable complet.

Portàtil mitjà (15" a 16")

Aquesta gamma de mida ofereix l'equilibri ideal de rendiment, portabilitat i preu per a molts usuaris. Els models de mida mitjana són una bona opció si vols dur l’ordinador amb tu amb menys freqüència o si el necessites utilitzar a la feina o a l’universitat. Aquest portàtils poden reemplaçar fàcilment un ordinador de sobretaula.

Els portàtils de 15 polzades solen ser els més populars.

Portàtils grans (17" a 18")

Aquesta mida de portàtils poden substituir un ordinador d'escriptori. Prou gran per guanyar comoditat a un lloc permanent, però prou portàtil moure'l ocasionalment. Amb processadors d'alt rendiment i discs durs amples.

La millor opció si vols l’ordinador per gaming (jugar) o per tasques més professionals que requereixen comoditat, una mida ample de pantalla i un processador potent com per exemple per disseny gràfic, edició d’imatges o vídeos, etc.

Vols un portàtil 2 en 1

Els dos en un combinen el millor dels potents ordinadors portàtils i la versabilitat de les tablets en un dispositiu lleuger i molt manejable. Aquests models compten amb un teclat desmuntable o que es pot amagar darrera de la pantalla per adaptar-se millor a la seva activitat, ja siguin documents de mecanografia, veure pel·lícules, llegir llibres electrònics, jugar a jocs o navegar en línia.

En comparació amb una tablet, un portàtil dos en un 2 en 1 típicament inclou més ports USB i més opcions de connectivitat.

Tots els 2 en 1 funcionen amb Windows 10. Apple no fa portàtils dos a un, però si compres un iPad el pots vincular amb un teclat per tenir una experiència similar.

Un Ultrabook?

Els Ultrabooks son ordinadors portàtils dissenyats per proporcionar una funcionalitat informàtica similar o superior a la d’un ordinador portàtil estàndard, però amb menys mida, però més durada de la bateria.

Quin processador necessites?

Processador

El processador es el cervell de la màquina. La combinació de la potencia del processador i la memòria RAM determina la complexitat dels programes que pot executar, quants programes pots tenir oberts al mateix temps, i la rapidesa amb què s'executaran aquests programes.

 • Normalment a major potencia del processador menys dura la bateria dels portàtils.
 • La majoria dels portàtils de avui en dia tenen un processador Intel o AMD.

Processadors Intel

Els processadors d'Intel són al cor de tots els MacBook moderns i de la majoria de portàtils amb Windows.

 • Core SerieX: processador d'Intel d’última generació per a gaming i experiències de realitat virtual. La família Core X-Series ofereix fins a 18 nuclis i 36 fils per poder a través de la creació, edició i producció de vídeos 4K, fotos d'alta resolució i àudio d'alta qualitat.
 • Core i7: l' opció més popular per els jugadors, dissenyadors gràfics, fotògrafs. Sobresurt en la multitasca exigent i creació multimèdia d'alta demanda per a projectes en 3D o d'alta definició.
 • Core i5: el processador bàsic de grau mitjà és prou potent per a la majoria de les tasques de computació i multitarea. Podries per exemple veure en online un partit de futbol d'alta resolució mentre mires les estadístiques i envies un e-amil. Es la millor opció de rendiment/preu.
 • Core i3: el processador Core de bàsic, més que adequat per a tasques diàries de correu electrònic, Internet, word, excel o escoltar música.
 • Celeron, Pentium i Atom: Es tracta de la gama menys potent. Adequats per a tasques bàsiques d'e-mail, Internet o ofimàtica, però la seva velocitat i capacitats de multitasca són molt limitades. Aquesta poca potencia es sol traduir en una major durada de la bateria.

Processadors AMD

AMD també proporciona una gamma de processadors avançats per a virtualment tot tipus de tasques.

 • Ryzen 7: l'actuació que necessites per a tasques intensives, incloent-hi edició de vídeo, aplicacions que demanin un bon processador, i per jugar els últims jocs i e-Sports.
 • Ryzen 5: la gama mitjana, per streaming de vídeos 4K, edició de vídeo lleuger, i els jocs d'e-Sport. Juntament amb el Core i5 es la millor opció qualitat preu
 • Ryzen 3: eficient per maximitzar la durada de la bateria, mentre que proporciona un rendiment per a tasques escolars i d'oficina, així com entreteniment.
 • AMD Series A, FX, E i Athlon: la opcions equivalents a Intel Celeron. Un processador per tasques bàsiques que millora la durada de la bateria.

Per a treballs de disseny gràfic pesats o per gaming (jugar), tria un portàtil amb una targeta gràfica dedicada. Tenir recursos separats per als gràfics permet un processament més ràpid i fluid mentre mires pel·lícules, jugues a jocs o per fer múltiples tasques a la vegada.

Quanta Memòria RAM?

La memòria d'accés aleatori, o RAM, és important perquè ajuda al processador a fer front a tasques múltiples de forma immediata.

A la següent tabla he inclòs la quantitat de RAM que recomano per a diferents activitats. A més RAM millor funcionarà el teu portàtil, per el que si dubtes per exemple entre escollir 4GB o 8GB, millor triar 8GB per si de cas...

 • 4 GB i més: Navegar per la web, actualització de xarxes socials i veure vídeos. Investigar i escriure articles, creació de fulls de càlcul, treball en presentacions i altres feines d'oficina. Aquesta es la opció a escollir per la majoria dels usuaris.
 • 8 GB i més: Veure pel·lícules de HD, Edició de fotos, vídeos, música a nivell aficionat y Gaming casual. Una bona opció si t'ho pots permetre.
 • 16 GB i més:Disseny gràfic, edició de fotografies, vídeos, disseny gràfic i producció musical a nivell professional. També per entusiastes del jocs i disseny CAD. Per la gran majoria d'usuaris 16 GB es excessiu.

Si creus que podries necessitar més memòria més tard, hauries d'escollir un model que et permeti expandir la RAM.

Quin Tipus de Disc Dur?

HDD

Els discs durs tradicionals (HDD) ofereixen capacitats d'emmagatzematge més grans, però fan que el portàtil sigui més pesat, tingui més grossor, s’escalfi més i faci més soroll.

SSD

Alternativament, els discs durs moderns (SSD) són més ràpids i silenciosos, però son molt més cars, per lo que s'ofereixen amb menys espai d'emmagatzematge.

Si t'ho pots permetre es millor comprar un portàtil amb disc SSD, son 3 vegades més ràpids que els clàssics HDD.

Alguns portàtils compten amb una unitat híbrida, que combina un disc dur SSD amb un disc HHD. D'aquesta manera ofereixen la rapidesa del SSD i la capacitat de emmagatzemament per un preu barat d'un HHD.

Durada de la bateria?

Bateria del portàtil

Pots trobar portàtils amb una durada de bateria des de un parell de hores fins a 12 o 14 hores. Normalment a major processador o mida de pantalla, menys dura la bateria amb escassa excepció de alguns models mes cars.

Per altre banda, passa el mateix que amb el consum d'un cotxe nou, no te fiïs massa de les especificacions del fabricant. Si diu que el seu portàtil te una bateria de 12 hores, preparat per una durada real de aproximadament 8 hores.

Quina bateria comprar, depèn de les teves necessitats. Si passes bona part del dia utilitzant l'ordinador fora corrent, tria un portàtil amb una bona bateria (i probablement amb un processador i una pantalla menor).

Resolució de la pantalla?

A major resolució millor qualitat de la imatge. Les pantalles dels portàtils venen de fàbrica amb una resolució (mesurada en píxels, en horitzontal i vertical):

 • 4K ultra HD: 3840 x 2560 i 3840 x 2160 les resolucions compten quatre vegades els píxels d'un Full HD, per veure i editar colors i imatges increïblement realistes.
 • QHD (quad HD) i QHD +: amb resolucions de 2560 x 1440 i 3200 x 1800 respectivament, la densitat de píxels extremadament alta crea unes imatges extremadament detallades, ideal per treball de fotografia i edició gràfica professional així com per veure pel·lícules o jugar als jocs de d'alta definició.
 • Pantalla de retina: 2304 x 1440, 2560 x 1600 i 2880 x 1800. Aquestes resolucions es troben en els portàtils d'Apple de 12", 13,3 " i 15,6 polzades respectivament.
 • Full HD: resolució de 1920 x 1080 et permet veure pel·lícules Blu-ray i jugar a videojocs sense perdre cap nivell de detall.
 • HD+: 1600 x 900. Aquesta resolució es ideal a jugadors casuals i per veure pel·lícules en DVD.
 • HD: 1366 x 768. Es la resolució estàndard en els portàtils. Bo per navegar per internet, enviar e-mails, ofimàtica i tasques de computació bàsiques.

Ports i connectivitat?

Connectivitat del portàtil

Els portàtils solen proporcionar diverses opcions per estar connectats a Internet, així com a altres dispositius. Avui en dia gairebé tots els portàtils proporcionen connexió a traves de Wifi i cada vegada més inclouen connexió Bluetooth.

Si que hauries de pegar un cop d’ull als següents ports que s'utilitzen normalment per a la connexió a televisors, càmeres i altres dispositius:

 • USBs: per connectar unitats externes, controladors de jocs, telèfons intel·ligents, reproductors de MP3 i altres accessoris. Els Ports d'USB 3,0 transfereixen dades més ràpid que USB 2,0, però només quan s'utilitzen amb aparells USB 3.0.
 • Thunderbolt: es un connector d'alta velocitat molt més ràpid que un usb. S'usa per la transferència de dades entre dispositius.
 • HDMI: per connectar un projector o una televisió plana al portàtil.
 • Ranures SD: Per visualitzar o modificar fotos o arxius de una targeta SD.

Sistema Operatiu

Altre decisió important quan es tracta de triar un nou portàtil és el sistema operatiu que vols que s'executi. Encara que tradicionalment aquest debat estava dominat pel MacOS de Apple i el Windows de Microsoft, avui en dia també val la pena considerar Chrome OS de Google, que tendeix a ser una opció més barata i assequible.

La majoria dels sistemes operatius funcionen d'una manera similar, de manera que encara que només estiguis familiaritzat amb un dels anteriors, no és massa difícil canviar a un altre. En qualsevol cas cadascun te els seus propis beneficis i problemes.

Portàtils Windows

Windows és el més popular dels tres sistemes operatius principals, si has utilitzat un PC abans, el més probable és que fos amb Windows.

La gran majoria de fabricants opten per Windows, el que fa que hi hagi una gran varietat d'ordinadors portàtils disponibles amb aquest sistema operatiu.

Windows és l'estàndard per al desenvolupament programes relacionats amb l'empresa. Apart, es sense dubtes l'elecció del gamer, ja que la majoria dels jocs estan disponibles en aquest sistema operatiu i és l'única elecció real per a un PC de joc.

Apple macOS

MacOs és el sistema operatiu exclusiu per els ordinadors d'Apple, per el que aquest sistema operatiu només es troba en els seus portàtils, els MacBooks.

Si està cercant un portàtil amb estil, diferent, amb una durada de la bateria impressionant i amb prou potencia per executar tot tipus d'aplicacions els MacBooks son per tu.

Es trata d'un portàtil ideal per al disseny gràfic i edició de musica: alguns dels programes de disseny més populars, com Photoshop i InDesign, estan optimitzats per MacOS i amb aquest sistema operatiu tenen una immillorable estabilitat i rendiment.

MacOS està dissenyat per treballar sense problemes amb altres dispositius d'Apple, de manera que si tens un iPhone o un iPad, transferir fitxers, contactes i aplicacions entre ells és senzill.

Chrome | Chromebooks

Chrome OS de Google és una mica diferent de les altres dues ofertes principals. Els portàtils Chromebook es basen en el navegador Chrome de Google i ens les aplicacions online

És tracta d'un sistema operatiu extremadament lleuger, així que sovint es troba en els ordinadors portàtils més barats.

El sistema operatiu de Chrome està basat en l'ús de aplicacions de l'aplication store de google amb accés a més de 1.000.000 aplicacions: Google Play és la mateixa botiga d'aplicacions que utilitzen els telèfons intel·ligents i les tablets d'Android.

No es tracta portàtils potents, però els pots utilitzar per feina d'oficina, enviar e-mails, fulls de càlcul, i navegar per la web.